HTML

Bolhairtás, Bolhairtó, Bolhák életmódja,Bolha blog

Bolhairtás, bolhairtó, bolhák életmódja, bolhacsípés. Emberbolha, kutyabolha, macskabolha.

Friss topikok

Bolha életmódja, bolhák szaporodása

2009.06.03. 20:50 Kártevőirtó

Hazánkban közel 50 bolhafaj fordul elő, melyek többnyire egy-egy állat vérével táplálkoznak. Azonban akadnak olyan bolhák is, amelyek megszokott gazdájukon kívül egyéb állatok vérét is fogyasztják. Ebbe az utóbbi csoportba sorolható az emberbolha (Pulex irritans) is. Az emberbolha tehát vérszívó ektoparazita, alapvetően embervérrel táplálkozik, de például a sertésből is szívhat vért.
A bolhák 1-6 mm nagyságú sötétbarna, szárnyatlan rovarok. Testük oldalirányból összelapított, ami a szőrzet közti gyors mozgást segíti. Ugrólábuk segítségével a bolhák nagyon nagy távolságba és magasságba képesek ugrani.

Az egyes bolha fajoknak megvannak a maguk jellegzetes bolha gazdái, de ezek gazdafajlagossága nem szoros. Macskában leggyakoribb a macskabolha (Ctenacephalides felis), kutyában a kutyabolha (Ctenacephalides canis) és emberben az emberbolha (Pulex irritans), de ezek bolhák mindegyike képes a többi fajon is vért szívni. Bolhairtás megrendelése itt: www.agrohydro.hu

Szólj hozzá!

Címkék: bolha bolhák macskabolha kutyabolha emberbolha

A bejegyzés trackback címe:

https://bolhairtas.blog.hu/api/trackback/id/tr671162110

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása