HTML

Bolhairtás, Bolhairtó, Bolhák életmódja,Bolha blog

Bolhairtás, bolhairtó, bolhák életmódja, bolhacsípés. Emberbolha, kutyabolha, macskabolha.

Friss topikok

Bolhairtó permetezés: a bolhairtás alapművelete

2011.02.21. 16:39 Kártevőirtó

A bolhák elleni védekezés:
A bolhairtás fő és alapművelete a tartós hatású felületi permetezés. Kártevőirtó szakemberek koncentrátumból kevert bolhairtó munkaoldatot használnak erre a célra. A profi bolhairtás koncentrátumai akár egyszeri kezeléssel mentességet mentességet adnak a bolhák ellen. Kiterjedt bolha ártalom esetén azonban kétszeri bolhairtás szükséges lehet! A bolha faja a bolhairtás szempontjából nem lényeges, ugyanis a különböző bolhák gazdafajlagossága nem szoros. A kutya és macskabolha is képes vért szívni az emberből, továbbá képesek elszaporodni a lakásban. A bolhairtás folyamata a különböző bolhák esetében azonos.
Bolhairtás permetezéssel:
A bolhairtás célja a teljes bolhamentes állapot elérése. A bolhairtás műveletét alapos takarításnak kell megelőznie, hogy a bolhairtó hatóanyagot előkészített felületre tudjuk kijuttatni. Lakóterekben a teljes padlózat és a falak 1 méteres magasságáig történő irtószeres bolhairtó permetezését végezzük. Szükség esetén (zsúfoltság) hidegködös légtértelítést végzünk, ami a rejtett helyeken lévők bolhák egyedeit is eléri. Az apróra porlasztott bolhairtó oldatnak több órás a behatási ideje, ez idő alatt el kell hagyni a kezelt helyiségeket. Ez idő alatt gondoskodni kell a nyílászárók zárt állapotáról, hogy a bolhairtás hidegködös oldata sokáig lebegjen a légtérben. Ezt követően alapos szellőztetés szükséges. A bolhairtás általunk felhasznált irtószerei szelektívek, csak a rovarok szervezetére ártalmasak, emberekre nem.
Bolhairtás feltűnés nélkül:
A munka során lábzsákot használunk, így cipőnkkel nem koszoljuk össze a lakását. Bolhairtó szolgáltatásunkat nem hirdetjük járműveinken, feliratok és feltűnés nélkül érkezünk. A bolhairtás diszkrét és tiszta módon történik.
Darázsirtó munkát is rendelhet cégüntől.

Bolhairtás megrendelés!
 

Szólj hozzá!

Címkék: bolhák bolhairtás bolhairtó

Bolhairtás nagy területeken motoros permetezővel

2011.01.23. 16:54 Kártevőirtó

A bolha elleni védekezés általában beltérre korlátozódik, tartósan száraz időben azonban előfordul hogy kültéren is kifejlődik a bolha lárvája. Különösen veszélyesek bolha szempontból a különböző menhelyek (ebtelepek) és állatfarmok, ahol nagy tömegben tartják az időnként bolhás állatokat. A nagy területen jelentkező bolha invázió megállítására a tartós hatású felületi permetezés alkalmas. 2-300 négyzetméter terület felett a bolhairtás folyamata általában motoros permetezővel történik. A porózus vagy koszos felületeken a porozógéppel történő felületi porszórás alkalmas a bolhairtás kivitelezésére. A képen látható bolhairtás egy családi ház teraszán és a kert egy részében történt. A mediterrán jellegű terasz hézagos dobogója a macskák kedvelt tartózkodási helye volt. Nyár végére elképesztő méretű bolhainvázió jelentkezett, melyet egy alapos rovarirtó kezelés maradéktalanul megszüntetett. A hézagokon át, az alatta lévő légrést porozógépes befújatással kezeltük, míg a terasz felületét és a kert egy részét (ahol a bolhák láthatóan ugráltak) tartós hatású bolhairtó munkaoldattal fújtuk. A macskákat a tulaj Frontline bolhairtószerrel kezelte, és erős bolhairtó fürdetéssel jutalmazta őket. A bolhairtás azonnali és teljes mentességet hozott. Bolhairtás Budapesten és Pest megyében kedvező áron!

Szólj hozzá!

Címkék: bolha védekezés elleni bolhairtás bolhairtó bolhainvázió

Bolhairtás pincében, fáskamrában

2011.01.05. 16:15 Kártevőirtó

A bolhairtó megrendeléseink zöme pincét, fáskamrát, sufnit jelöl meg, mint a bolhák inváziójának forrását. Ennek oka, hogy a bolha lárvája viszonylag lassan fejlődik ki. Vérszívás után a bolhák elhullajtják petéiket, melyek a padlózatra hullanak le. Lakószobákban, gyakran takarított helyeken gyakorlatilag nincs esélye kifejlődni a bolha lárvának. A felmosás, porszívózás, és az emberek padlón való mozgása is pusztítja őket, csökkenti a bolha lárvák számát. Teljesen más a helyzet egy pincében vagy sufniban, ahol az emberek nem takarítják a felületeket. Egy pincében nem mosunk fel, nem porszívózunk. Ellenben előszeretettel tart az ember macskát az ilyen helyeken. A bolhák óriási mértékben tudnak elszaporodni itt: egy-egy bolha akár két évig is elél, az idő alatt a nőstények képesek 1200 petét is lerakni. A bolhák petéiből rövid idő alatt kikelnek a szerves hulladékkal (poros padló!) táplálkozó láb nélküli lárvák. Ezek aztán teljes számban átalakulnak, és azonnal ráugranak közelükbe tévedő emberre vagy állatra.


A bolhairtás egy pincében általában tartós hatású felületi permetezéssel történik, zsúfolt helyeken hidegködös légtértelítést végzünk. A képen egy bolhairtás látható: a fáskamra alapos hidegködös kezelését önálló bolhairtó műveletként végeztük, a hatalmas zsúfoltság miatt lehetetlen volt a helyiség távolabbi részeit megközelíteni. Ezért a hidegködképző készülékkel egy menetben jutattuk ki a bolhairtás tartós hatású irtószerét, mely azonnali taglózó hatással bír. A bolhairtás azonnali és végleges mentességet hozott, pedig a bolha ártalom mértéke óriási volt.
Bolha irtása Pest megyében megrendelhető!

Szólj hozzá!

Címkék: bolha bolhák bolhairtás bolhairtó

Házi bolhairtás ára. Olcsóbb ha szakembert hív.

2010.08.19. 12:02 Kártevőirtó

bolhairto-agyipoloskairto.jpgMennyibe kerül egy minőségi bolhairtó szer, mely a boltokban is megvásárolható?
A hazai gyártású "Protect ágyi poloska és bolhairtó permet" fél literes kiszerelésben kapható, ára 3173Ft.
(Metro Áruház, Budapest Gyáli út, 2014. február 08-án).

Protect bolhairtó, ár és hatékonyság:
Léteznek olcsóbb bolti bolhairtók is, de azok nem tartalmaznak IGR komponenst (lárva fejlődésgátlót).
Ez a termék a szabadforgalmú (lakosság számára boltban megvásárolható) szerek közt talán a legjobb,
de vajon kiváltható vele egy szakember által kivitelezett bolhairtás? 
Mi van a Protect ágyi poloska és bolhairtó permetben?
0.18% természetes piretrin, 0.28% S-Metoprén, 0.38% piperonil-butoxid (PBO). 
A piretrin a dalmát krizantém (Chrysanthemum cinerariaefolium) virágának őrleményéből kinyert bolhairtó hatóanyag. A piretrin  óriási hátránya, hogy fotolabil, vagyis fény hatására gyorsan elbomlik, rovarirtó hatása maximum 1 napig érvényesül.
Az S-Metoprén egy IGR (Insect Grow Regulator) vegyület, a kifejlett példányokra nem fejt ki ölőhatást,a bolha lárvák kifejlődését akadályozza meg (ágyi poloska ellen is használják az irtószer gyártók).
A piperonil-butoxid egy szinergens, közvetlen ölőhatása nincs, a piretrin hatását fokozza. Az a gond ezzel a Protect készítménnyel, hogy nincs benne tartós hatású irtószer. A flakonon látható "hatását több hétig megőrzi" feliratot kezeljük fenntartásokkal, ugyanis a fejlődésgátló vegyület nem hat a bolhák kifejlett egyedeire,
a piretrin viszont csak a kezelés napján hat...
Ismétlő fújás valószínűleg szükséges lesz.
Ezzel szemben, az általunk felhasznált bolhairtó munkaoldatok tartós hatásúak, mikrokapszulázott formula révén akár 2-3 hónap felületi hatással bírnak. Ezen bolhairtó koncentrátumok  a lakosság részére nem elérhetőek, beszerzésük és felhasználásuk egyaránt  szakképesítéshez és engedélyhez kötött.

Melyik bolhairtás az olcsóbb? (házi bolhairtó vs szakszerű bolhairtás)
Nagyvonalúan tekintsünk el attól a ténytől, hogy a profi bolhairtó szerek hatástartóssága többszöröse a házi szereknek. Nem vesszük számításba azt sem, hogy a rovarirtó szakemberek által kivitelezett bolhairtó felületkezelés minősége (profi permetezőgép, 3-6 BAR nyomás, egyenletes szóráskép) azonos szer kijuttatása esetén is hatékonyabbnak tekinthető. Annál is inkább, mert permetezőgéppel nem okoz gondot nehezen hozzáférhető helyeket (rések, hasadékok) kezelni.
Nézzük a bolhairtás során felhasznált mennyiségeket:
Egy lakás bolhairtó felületkezelése során a teljes alapterületet kezelni kell, ezen kívül a falakat 1m magasságig, továbbá a kárpitos bútorokat kell fújni.
Egy átlagos lakás egyszeri bolhairtó kezelése 5-10 liter irtószer kifújatásával kivitelezhető. Cégünk a bolhairtást fix áron végzi, 20.000Ft-os költséggel.

Nézzük meg, mekkora költséggel végezhető el egy házi bolhairtás:
A fél liter bolti bolhairtó ára 3171Ft.
5 liter mennyiséggel számolva ez 31.710Ft, 10 liter esetén ez 63.420Ft.
Számoljunk 7.5 literrel, mely egy átlagos lakás bolhairtása esetén felhasznált mennyiség.
Ezzel kalkulálva 15db fél literes flakon szükséges, ennek ára 47.565Ft !!
Az egyszerűség kedvéért nem számoltunk munkavédelmi eszközök beszerzésével,
melyek felhasználása a bolti szereknél is szükséges egy lakás bolhairtása esetén (légzésvédő, gumikesztyű). 
Ebből a kis számtanból látszik, hogy a házilagos bolhairtás költsége minimum duplája a szakszerű, kártevőirtó céggel elvégeztetett bolhairtás költségének.
Vagyis anyagilag sem éri meg a házilagos, bolti szerekkel kivitelezett bolhairtás!

Fix árazással, 20.000Ft-ért rendelhet bolhairtást Budapesten és közvetlen környékén.

Szólj hozzá!

Címkék: bolhairtás bolhairtó bolti bolhairtó bolhairtás ára

Kutyabolha? Macskabolha? Emberbolha? "Ugrál és csíp"

2010.06.04. 17:25 Kártevőirtó

Gyakran hangzik el ez a kérdés megrendelőink részéről, hogy a macskájukban bolhát láttak, képes-e emberből is vért szívni? A kutyabolha, emberbolha, macskabolha bár nem teljesen azonos, az egyszerűség kedvéért egy kalap alá vehető. Fő tulajdonságaik, fejlődésük, szaporodásuk nagy hasonlóságot mutat. A legfontosabb, hogy a kutya és macskabolha is képes vért szívni az emberből, az ember közelében képesek elszaporodni. A bolhairtás szempontjából sincs különbség a különböző bolha családok közt, ezért ha bolhairtó megkeresést kapunk, nem szükséges entomológus ismeretekkel rendelkeznie a telefonálónak, nekünk elég ha azt mondja: bolha. A bolhairtó szakembernek egy telefonos megkereséskor információkat kell adni a következőkről: mekkora területen tapasztalja a bolhák ártalmát, milyen helyen (pince, szoba, fáskamra), tartózkodik-e még háziállat ezekben a helyiségekben, kezelve lettek-e bolha ellen a háziállatok. Ezeken felül fontos tudni, mennyi ideje jelentkezik a bolha ártalom, mekkora a fertőzöttség mértéke (látja-e szabad szemmel ugrálni a bolhákat?), mekkora zsúfoltság van a bolhás helyiségekben. Bolhás macskák csapdázásához macskacsapda is rendelhető cégünknél.

 Bolhairtás Pest megyében, akár 24 órán belül.

Szólj hozzá!

Címkék: bolha bolhás bolhák bolhairtás bolhairtó macskabolha kutyabolha emberbolha

Bolhák fejlődése, Bolha lárvája

2009.06.04. 17:14 Kártevőirtó

A nőstény bolhák elsősorban a gazdaállat fészkében, odújában (olykor lakásban, a padló repedéseibe, porba vagy szemétbe) rakják le petéiket. A gazdaállatok testére rakott peték is rövid időn belül ide hullanak. A bolha peték tojásdad alakúak, szürkésfehérek, kb. 0,5 mm nagyságúak. A bolha lárvák 2-12 nap múlva kelnek ki, 9-15 nap alatt, két vedlés után kokont szőnek maguk köré és bebábozódnak. A bábállapot mintegy 4-14 napig, de akár több hónapig is tarthat, a fejlődési stádiumok nagyban függnek a hőmérséklettől. A bolhák lárvái (képen!) a legyek nyüveire hasonlítanak, méretük miatt szabad szemmel alig észrevehetőek. Fejlődési idejük nyári melegben 30–45 nap, télen akár 6 hónap is lehet. A kifejlett bolha lépések zajára, dobbanásra ugrik ki, és igyekszik vért adó gazdájára felkúszni. Az bolha imágó kizárólag vérrel táplálkozik, a vérrel pazarol, ezért a bolhacsípés után a fehérneműn vérfoltok jelennek meg. Vérszivása 1 perctől 2,5 óráig is eltarthat. Többnyire a lágyék- és deréktájon szív. Jóllakás után gazdáját elhagyja, és védett, sötét helyen tartózkodik. A bolha elsősorban passzívan terjed, az erősen bolhás helyről a felkapaszkodott bolhát az ember viszi át más helyre, esetlegesen a lakásba. Bolhákról és bolhairtás

 

 

Szólj hozzá!

Címkék: bolha bolhás bolhák bolhacsípés

Bolha életmódja, bolhák szaporodása

2009.06.03. 20:50 Kártevőirtó

Hazánkban közel 50 bolhafaj fordul elő, melyek többnyire egy-egy állat vérével táplálkoznak. Azonban akadnak olyan bolhák is, amelyek megszokott gazdájukon kívül egyéb állatok vérét is fogyasztják. Ebbe az utóbbi csoportba sorolható az emberbolha (Pulex irritans) is. Az emberbolha tehát vérszívó ektoparazita, alapvetően embervérrel táplálkozik, de például a sertésből is szívhat vért.
A bolhák 1-6 mm nagyságú sötétbarna, szárnyatlan rovarok. Testük oldalirányból összelapított, ami a szőrzet közti gyors mozgást segíti. Ugrólábuk segítségével a bolhák nagyon nagy távolságba és magasságba képesek ugrani.

Az egyes bolha fajoknak megvannak a maguk jellegzetes bolha gazdái, de ezek gazdafajlagossága nem szoros. Macskában leggyakoribb a macskabolha (Ctenacephalides felis), kutyában a kutyabolha (Ctenacephalides canis) és emberben az emberbolha (Pulex irritans), de ezek bolhák mindegyike képes a többi fajon is vért szívni. Bolhairtás megrendelése itt: www.agrohydro.hu

Szólj hozzá!

Címkék: bolha bolhák macskabolha kutyabolha emberbolha

süti beállítások módosítása